Мирна школа 2.0: у Києві відбулась презентація напрацювань проекту "Мирна Школа" за 2019-2024 роки

“Давайте перестанемо говорити про те, що школа - це підготовка до життя. Школа - це вже і є саме життя!”, - говорить Альона Горова, ідеологиня моделі “Мирна школа” та голова правління Інституту Миру та Порозуміння.

Якою є головна мета школи у 2024 році? Від яких пережитків минулого потрібно позбавитись українській школі майбутнього і які корисні властивості залишити? Що потрібно змінити у системі освіти на державному рівні, на рівні педагогів та батьків?

3 липня 2024 освітяни зустрілись у Києві (та у режимі онлайн) на презентації та дискусії “Мирна Школа 2.0. Якою має бути українська школа майбутнього?” і обговорили ці та інші питання важливих змін у освітній системі та як модель “Мирна школа” та відновний підхід може покращити досвід шкільного життя для всіх учасників освітнього процесу. Учасниками дискусії стали: Дмитро Завгородній, заступник Міністра, CDTO у Міністерство освіти і науки України; Анна Пуцова, Співзасновниця фонду savED; Альона Горова, голова правління, Інститут Миру та Порозуміння; Лідія Фісунова, експертка Освітньої Фундації MriyDiy; Валентина Хоменко, керівниця старшої школи в Новопечерській школі; Анна Ленчовська, виконавча директорка, Київський Освітній Центр «Простір толерантності», модерувала розмову Ірина Главацька.

Також до розмови приєдналась Белінда Гопкінс, авторка методології “Transforming conflict”. Цей підхід є базою для моделі “Мирна школа” та використовується у більшості шкіл Великої Британії. Белінда висловила своє захоплення стійкості українських освітян та дітей, що продовжують працювати в надскладних умовах війни та розповіла про свій досвід застосування відновного підходу у школах.

Альона Горова презентувала напрацювання “Мирної школи” за 5 років та розповіла про місію “Мирної школи” на 2024-2025 рік - зробити нормою безпечне та підтримуюче середовище в українських школах. У планах проекту - залучити сотні шкіл по всій Україні до впровадження технік “Мирної школи”, які є безкоштовними та доступними кожному 24/7, а також є офіційно рекомендованими Міністерством Науки та Освіти до використання педагогами та школярами. До події долучились також вчителі та учні, які розповіли про свій досвід “Мирної школи” та зміни, які вони відчули після впровадження знань у своєму колективі.

Якщо ви представляєте школу, батьківський комітет, ви є педагогом або підлітком, якого цікавить відновний підхід та створення безпечного та підтримуючого середовища у вашому освітньому закладі, - ви прямо зараз можете зареєструватись на безкоштовний курс впровадження моделі “Мирна Школа” на сайті та пройти навчання. 

Якщо у вас виникають питання, звертайтесь до координаторки проекту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ФОТО з події

ВІДЕО-запис події: 

 

*Проєкт підтримується урядом Німеччини, через спільний внесок Програмного офісу forumZFD в Україні (Forum Civil Peace Service - Ukraine) та Громадянської служби миру Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та реалізується ГО "Інститут миру і порозуміння" (ІМіП) у співпраці з Інститут модернізації змісту освіти МОН та Український НМЦ практичної психології і соціальної роботи.

Сайт створений в рамках проєкту «Мирна школа», що підтримується урядом Німеччини, через спільний внесок Програмного офісу forumZFD в Україні та Громадянської служби миру Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH та реалізується спільно з ГО «Інститут миру і порозуміння», Українським НМЦ практичної психології і соціальної роботи та Інститутом модернізації змісту освіти МОН.

  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd