ІМіП презентував освітянам проєкт “Мирна школа”

28 вересня відбулася відкрита онлайн-презентація проєкту Інституту миру і порозуміння (ІМІП) “Мирна школа”. 

Участь у заході взяли понад 200 освітян з різних куточків України, серед яких були представники шкільної адміністрації, вчителі, практичні психологи, соціальні педагоги тощо.

“Мирна школа” – це розроблена ІМіП інтегрована та комплексна модель побудови взаємовідносин і комунікації в освітньому закладі. Її метою є формування безпечного мирного середовища у шкільній громаді шляхом профілактики насильства і булінгу та зниження рівня конфліктності. 

За час реалізації Проєкту, який з 2019 року мав статус освітнього експерименту, нашу модель вдалося впровадити у 10 закладах освіти. Зараз Проєкт отримав схвалення від Міністерства освіти і науки України як освітній експеримент всеукраїнського рівня та був рекомендований до застосування в школах.

У ході презентації було розглянуто наступні питання: 

  • основні аспекти впровадження моделі «Мирна школа» в освітніх закладах; 
  • зміни та переваги застосування Моделі в навчальному процесі;
  • актуальність Проєкту в період повномасштабної війни; 
  • етапи впровадження Моделі та умови участі.  

Крім цього, у форматі відкритого діалогу, учасники мали можливість поставити запитання та обговорити усі аспекти пов’язані з впровадженням Моделі на практиці. Такий формат зустрічі дав змогу освітянам виокремити основні переваги ініціативи для своєї школи. 

Спікеркою заходу виступила голова правління ІМіП, експертка моделі Альона ГОРОВА.

“Модель “Мирна школа” було розроблено для того, щоб заклади освіти змінювалися та ставали тим місцем, куди вчителі, діти, батьки та представники шкільної адміністрації хотіли б повертатися, розвиватися та отримувати підтримку. Для цього і було обрано системний підхід, який включав у процес цих змін усіх учасників освітнього процесу”, – зазначила Альона ГОРОВА. 

Заплановано, що наступним етапом Проєкту стане відбір 20 шкіл з різних куточків України у яких буде впровадженно модель “Мирна школа”. Такі освітні заклади отримають можливість за підтримки ІМіП на практиці реалізувати цю ініціативу та сприяти налагодженню безпечної, гармонійної атмосфери в своєму освітньому середовищі.

Оголошення про відбір закладів освіти для впровадження моделі буде опубліковано найближчим часом на наших вебсайтах та сторінках у соціальних мережах. 

Якщо у Вас виникли додаткові запитання чи Ви бажаєте отримати консультацію про модель, напишіть на електронну адресу координаторки Проєкту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Більше інформації про Модель можна прочитати на сайті: https://safeschools.com.ua/ 

Презентацію Проєкту можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=_RnRpOGU-yI 

Сайт створений в рамках проєкту «Мирна школа», що підтримується урядом Німеччини, через спільний внесок Програмного офісу forumZFD в Україні та Громадянської служби миру Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH та реалізується спільно з ГО «Інститут миру і порозуміння», Українським НМЦ практичної психології і соціальної роботи та Інститутом модернізації змісту освіти МОН.

  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd
  • forum zfd